Rully 1er Cru ‘Cuveé Ronde’ wit 2021 BIO (Domaine de Villaine)

Home/Bourgogne/Rully 1er Cru ‘Cuveé Ronde’ wit 2021 BIO (Domaine de Villaine)

Rully 1er Cru ‘Cuveé Ronde’ wit 2021 BIO (Domaine de Villaine)

Een smerige voorjaarsvorst vernietigde bij De Villaine in 2021 zeventig % (!) van de oogst. Omdat de opbrengst zo klein was hebben ze op het Domaine besloten om alle zes top-crus in één wijn te assembleren: de Cuvée ronde 2021. En hoe klein de opbrengst ook was, kwalitatief was deze uitstekend. Dus elke fles draagt het sap van de topdruiven van Margotés, Grésigny, Montpalais, Cloux, Raclot én Rabourcé. Deze zeer bijzondere mix is vanaf 2024 op dronk – en desgewenst nog tot 2030 te bewaren.

 57,95 incl. 21% BTW

Vergelijk

Op voorraad

Aantal:

We zijn er buitengewoon trots op sinds mei 2021 wijnen van het tophuis De Villaine uit Bouzeron te kunnen voeren.

Aubert de Villaine is een legende in de Bourgogne, ondermeer eigenaar van Romanée-Conti. Zijn neef Pierre de Benoist runt energiek het door Aubert opgerichte Domaine de Villaine in Bouzeron, de noordelijkste AOC van de Chalonnais (die zuidelijk aan de Cote-de-Beaune grenst) – en Aubert bestiert op afstand nog steeds mee.

Al sinds 1986 werken ze er strikt biologisch.

Met Rully zijn we helemaal terug in de Chalonnais. Zie Bourgogne. Lang geleden haalde we mooie wijnen bij een excentrieke graaf in Buxy, maar die stopte ermee toen z’n kasteel ál te sterk ging lekken.

2021 is voor de wijnboer een triest verhaal, maar voor de Nederlandse consument een buitenkansje. Dat zit zo: een smerige voorjaarsvorst vernietigde bij De Villaine 70 % (!) van het oogstvolume van de witte Premiers Crus. Omdat de opbrengst zo klein was hebben ze op het Domaine besloten om alle zes topcrus in één wijn te assembleren: de Cuvée ronde 2021. En hoe klein de opbrengst ook was, kwalitatief was deze uitstekend. Dus elke fles draagt het sap van de topdruiven van Margotés, Grésigny, Montpalais, Cloux, Raclot én Rabourcé. Deze zeer bijzondere mix is vanaf 2024 op dronk – en desgewenst nog tot 2030 te bewaren.

Heerlijk bij zalm, tonijn en garnalen, coquilles, krab. Maar ook bij pasta vongole en romige kazen.

NIET TE KOUD SERVEREN! Geldt voor alle witte Bourgognes, maar zeker voor deze verfijnde Rully. Op 12 tot 14º komt de wijn veel beter tot z’n recht dan rechtstreeks uit de ijsemmer!

Extra informatie

Streek

Bourgogne

Kleur

Wit

Druiven

Chardonnay

Biologisch

100% BIO

Jaartal

2021

We gebruiken cookies om je ervaring op onze website te verbeteren. Door het bezoeken van onze website stem je in met het gebruik van deze functionele cookies.
LEEFTIJD VALIDATIE

WELKOM

Om Eliaswijnen.nl te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.


LEEFTIJD VALIDATIE

SORRY

Om Eliaswijnen.nl te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.


Added to cart